Asumme omakotitalossa Keravalla ja perheeseemme kuuluu minun lisäkseni dogot Zico ja Minni (Tigidas Olivia) Kotona asuvien koirien lisäksi meillä on muutama narttu sijoitettuna luotettavien yhteistyökumppaneidemme koteihin.

Olemme hankkineet jalostuskoiramme tarkoin valituista linjoista riippumatta siitä mistäpäin maailmaa haluamamme yksilö on löytynyt. Olemme tuoneet koiria Tanskasta, Ranskasta, Italiasta ja Argentiinasta. Vaikka narttumme ovatkin erittäin hyväsukuisia ja erinomaisia yksilöitä, pyrimme aina valitsemaan jokaiseen yhdistelmään nartulle parhaiten sopivan uroksen vaikka sitä joutuisi etsimään hyvinkin kaukaa.

Kunnioitamme suuresti rodun alkuperää ja käyttötarkoitusta johon se on tehty. Tästä syystä pyrimme parhaimman mukaan käyttämään jalostukseen koiria joilla metsästyslinjat ovat mahdollisimman lähellä. Suuri pelkomme on, että dogon kehitys lähtee väärään suuntaan ja keskittyy ainoastaan ulkonäköön jättäen käyttöominaisuudet ja terveyden taka-alalle.

Vaikka emme Suomessa pystykään metsästämään olemme yrittäneet järjestää koirillemme aktiviteettiä joka sopisi parhaiten rodun luontaisiin ominaisuuksiin. Näistä mainittakoon mm hakutreenit joissa koira etsii metsästä sian sijasta ihmistä. Uroksemme Zico oli ensimmäinen BH kokeen hyväksytysti suorittanut dogo Suomessa.

Oman kasvatustyön ohella olen toiminut Dogo Argentino Clubin hallituksen jäsenenä vuodesta 2002 lähtien ja varapuheenjohtajana vuoteen 2005 asti, dogo argentinojen jalostustoimikunnassa sen perustamisesta lähtien vuodesta 2003 ja puheenjohtajanavuodesta 2005, Bullmastiffit & Mastiffit ry varapuheenjohtajana vuodesta 2005 ja toimin myös vuoden 2005 erikoisnäyttelyn järjestelypäällikkönä, sekä Dogo Argentino Clubin näyttelytoimikunnan jäsenenä.

Kiinnitämme erityistä huomiota jalostuksessa koirien terveyteen ja rodunomaisuuteen. Siitä johtuen poistammekin jalostuksesta kaikki yksilöt joita ei ole mielestämme tarkoitettu lisääntymään. Kotikoira ja jalostuskoira ovat kaksi eri asiaa, vaikka molemmista onkin ihmiselle seuraa ja iloa. Olemme tehneet BAER testin kaikille jalostuskoirillemme ja kaikki ovatkin osoittautuneet 100% kuuleviksi. Kuvaamme myös koiriltamme lonkat ja kyynärvarret PEVISA säännön mukaisesti.